Наскоро наш клиент ни писа, че е голям фен на кафето и има желание да си приготви кафе напитка с нашия Vegan Milker. Човекът сварява краве мляко в тенджера, поставя филтъра Vegan Milker директно в същата тенджера, добавя цели зърна кафе и захар във филтъра и емулгира всичко с ръчен пасатор.
Клиентът беше толкова развълнуван от вкуса на своя “коктейл с кафе” (така го наричаше), че настояваше да го опитаме:
“По-вкусно е от традиционното лате”, ни каза той.
Тъй като вече почти две десетилетия не пием краве мляко, адаптирахме идеята му към растителните млека и се опитахме да направим лате, като го комбинираме с ядки, зърнени храни и други различни семена.
Бяхме изумени колко добре се емулгира, извличайки цялата същност и аромат на цялото кафеено зърно.
И така се роди тази нова ера на кафето с Vegan Milker.
Безопасни ли са материалите на Vegan Milker при употреба с гореща вода?
Каните и филтрите на Vegan Milker са изработени от най-добрите материали на пазара (с европейски и северноамерикански произход).
След интензивни химически тестове, проведени от Bureau Veritas и TÜV Rheinland в Германия и от Центъра за технологии за пластмаси (AIMPLAS) в Испания, Vegan Milker е одобрен за използване с вода с температура 100º , без да се стигне до мигриране на химически или токсични съединения към храните или напитките.
Рецепта за Лате
Съставки:
- 30 г* кафе на зърна.
- 30 г* овесени ядки.
- 30 г* ядки. (микс, бадем, лешник и др…)
- 3 фурми без костилки.
- 2 шушулки ванилия или 3 пръчици канела.
Начин на приготвяне:
Време за приготвяне: 5 минути
- Оставете водата да заври до 100ºC (или поне 70ºC)*.
- Поставете филтъра на Vegan Milker в тенджера или в каната на Vegan Milker.
- Поставете съставките във филтъра.
- Добавете гореща вода, колкото да покрие съставките в каната.
- Пасирайте с ръчен пасатор за 1 минута.
- Добавете останалата част от водата и пасирайте за още 10 секунди.
- Извадете филтъра от тенджерата/каната и прецедете сместа с буталото.
*Потвърдихме, че екстракцията може да се извърши и по метода “Cold Brew“, т.е. със студена вода. Тя променя киселинността и горчивината на кафето, като осигурява различен аромат.
Срок на годност: 5 дни в хладилник
Вече имате перфектното лате приготвено с Vegan Milker . Насладете се на творението си веднага или го прелейте в бутилка и го сложете в хладилника. На следващия ден можете да изпиете кафето студено или да го затоплите отново.