Кафе

Кафе Лате

Кухненски плот с буркан с течност, прозрачна бутилка с бежова течност, малка стъклена купа с пръчка канела, кафемашина и буркан с кафе на зърна, пред фурна.

Наскоро наш клиент ни писа, че е голям фен на кафето и има желание да си приготви кафе напитка с нашия Vegan Milker. Човекът сварява краве мляко в тенджера, поставя филтъра Vegan Milker директно в същата тенджера, добавя цели зърна кафе и захар във филтъра и емулгира всичко с ръчен пасатор.

Café Latte  - Coffee Latte - Kaffee Latte

Клиентът беше толкова развълнуван от вкуса на своя „коктейл с кафе“ (така го наричаше), че настояваше да го опитаме:

„По-вкусно е от традиционното лате“, ни каза той.

Тъй като вече почти две десетилетия не пием краве мляко, адаптирахме идеята му към растителните млека и се опитахме да направим лате, като го комбинираме с ядки, зърнени храни и други различни семена.

Бяхме изумени колко добре се емулгира, извличайки цялата същност и аромат на цялото кафеено зърно.

И така се роди тази нова ера на кафето с Vegan Milker.

Безопасни ли са материалите на Vegan Milker при употреба с гореща вода?

Каните и филтрите на Vegan Milker са изработени от най-добрите материали на пазара (с европейски и северноамерикански произход).

След интензивни химически тестове, проведени от Bureau Veritas и TÜV Rheinland в Германия и от Центъра за технологии за пластмаси (AIMPLAS) в Испания, Vegan Milker е одобрен за използване с вода с температура 100º , без да се стигне до мигриране на химически или токсични съединения към храните или напитките.

Рецепта за Лате

Съставки:

  • 30 г* кафе на зърна.
  • 30 г* овесени ядки.
  • 30 г* ядки. (микс, бадем, лешник и др…)
  • 3 фурми без костилки.
  • 2 шушулки ванилия или 3 пръчици канела.

Начин на приготвяне:

Време за приготвяне: 5 минути

  1. Оставете водата да заври до 100ºC (или поне 70ºC)*.
  2. Поставете филтъра на Vegan Milker в тенджера или в каната на Vegan Milker.
  3. Поставете съставките във филтъра.
  4. Добавете гореща вода, колкото да покрие съставките в каната.
  5. Пасирайте с ръчен пасатор за 1 минута.
  6. Добавете останалата част от водата и пасирайте за още 10 секунди.
  7. Извадете филтъра от тенджерата/каната и прецедете сместа с буталото.

*Потвърдихме, че екстракцията може да се извърши и по метода „Cold Brew„, т.е. със студена вода. Тя променя киселинността и горчивината на кафето, като осигурява различен аромат.

Срок на годност: 5 дни в хладилник

Вече имате перфектното лате приготвено с Vegan Milker . Насладете се на творението си веднага или го прелейте в бутилка и го сложете в хладилника. На следващия ден можете да изпиете кафето студено или да го затоплите отново.