Фрешове и смутита

Сокове от сушени плодове: Черни боровинки и ананас

Портокалов сок в чаша, портокал, купа с каша и кълнове върху шарена покривка до веган доилник.
Mulberries & Pineapple Juice ?

Дехидратирането или сушенето на плодове е начин за тяхното запазване за дълъг период от време. С Vegan Milker сме ги използвали като ароматизатори за натурални растителни млека, но никога не бяхме опитвали да направим сок от тях и истината е, че резултатът ни изненада !

Ето и рецептата:

СЪСТАВКИ:

  • 100 гр. сушени боровинки
  • 40 гр. сушен ананас
  • 1 л. вода
  • щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сложете един литър вода в съда на Vegan Milker и поставете филтъра.
  2. Сложете всички сушени плодове във филтъра и изчакайте 5 минути, докато леко се хидратират.
  3. Добавете солта и пасирайте в продължение на 2 минути.
  4. Преди да пресовате пулпата с буталото, разбъркайте с дървена лъжица. В зависимост от плодовете, които използваме, процесът на филтриране може да отнеме до 5 минути.
  5. Накрая поставете буталото и натиснете пулпата, за да филтрирате и последните капки сок.
  6. Съхранявайте в хладилника.
  7. Можем да консумираме пулпата, смесена с кисело мляко, или с бисквити като сладко.

СЪВЕТИ И АЛТЕРНАТИВИ:

Гроздовият, портокаловият, ананасовият и сокът от краставици преминават лесно през филтъра и не е необходимо да се разбъркват с лъжица преди филтриране с буталото. При някои плодове обаче, като къпини, нар, авокадо…, можем да отделим почти 5 минути за разбъркване с дървена лъжица, преди да използваме буталото. Подобно на семената, всеки плод също е различен сам по себе си!

Във всеки случай ви насърчаваме да изпробвате нещата и да експериментирате сами.

До следващия път!