Гроздовият сок не е лесен за приготвяне, защото трябва да се филтрира много добре, така че семките изобщо да не се усещат. С Vegan Milker можем да го направим много лесно.
Той е чудесен избор през есента и зимата, защото използваме сезонните плодове в точното време.
СЪСТАВКИ:
- Чепка грозде (всякакъв сорт или микс от сортове)
- Чаша вода (по желание)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистете и подсушете плодовете. Отделете гроздето от клоните му и го поставете във филтъра до върха на мрежата. Ако смесим всичко това с половин литър вода, ще получим 500 ml натурален сок. А ако не добавим вода, ще получим 350 ml сок, но той ще бъде по-концентриран и по-вкусен.
Това е чудесен избор през есента и зимата, защото използваме сезонни плодове в подходящото време за бране.
Когато гроздето е напълно узряло, сокът е по-сладък поради естествените си захари. Ако не е толкова зряло, може да се наложи да добавите някакъв подсладител, например мед, тръстикова захар или друг подсладител. Можете също така да използвате няколко фурми или половин банан като естествен подсладител.
Пулпа: Този път останалата пулпа е трудно да се използва, защото ще е пълна с намачкани гроздови семки.
Почистване на филтъра: Когато използваме черно или червено грозде, това може да оцвети мрежата. В такъв случай накиснете филтъра в съд със сапунена вода за около половин час и след това го почистете, както обикновено, но като се съсредоточите върху мрежата. Бъдете внимателни, за да не я счупите. След като филтърът е почистен, не забравяйте да го подсушите внимателно с кърпа.