С Vegan Milker®, благодарение на иновативния метод на филтрация, се открива ново измерение на кафето. Революционен метод на приготвяне,на любимата напитка, одобрен от експерти баристи и любители на кафето.
Патентованата система за емулсия на Vegan Milker позволява смилането, филтрирането и емулгирането на цели кафеени зърна в рамките на един процес. Можем да използваме гореща или вряща вода, или просто “Cold Brew”, като извличаме целия аромат и вкус на зърната.
Можете да извършите екстракцията във всяка касерола или кухненски съд, но препоръчваме да използвате каната на Vegan Milker® за по-добри резултати. Черно кафе, Caffè Latte и безкрайни комбинации от кафе, като добавите семена, ядки, овесени ядки, ванилия, фурми, джинджифил…
Елегантни, плътни кафета с перфектна комбинация от киселинност, горчивина и аромат, която ще се научите да регулирате в зависимост от температурата на водата, която използвате, и семената и естествените аромати, които добавяте.
Основни съвети за приготвяне на кафе с Vegan Milker
КОЛИЧЕСТВО: Ако използваме същото количество кафе като при стандартните методи за приготвяне на еспресо (между 7 и 9 грама за 25 и 35 мл), методът на екстракция на Vegan Milker е толкова специфичен (основан на емулсията на цялото зърно), че кафето ще бъде с интензивна сила. Следователно ще ни е необходимо по-малко количество кафе, отколкото обикновено.
Резултатът ще бъде по-интензивно и пълноценно кафе от свареното (инфузираното) и малко по-малко тъмно на цвят от еспресото.
ТЕКСТУРА: За приготвяне на кафе може да се използва всеки модел на Vegan Milker. С версията MÜLSI обаче можем допълнително да подобрим фиността на кафето благодарение на стоманената мрежа от 150 микрона (0,15 мм), която ще ни позволи да си “играем” с тялото на кафето благодарение на сменяемите дискове.
МЛЯНО КАФЕ: Поради същата причина, обяснена по-горе, MÜLSI е идеален, ако искате да използвате мляно кафе. Стоманената мрежа на другите версии на Vegan Milker, които не са MÜLSI, е от 300 микрона (0,3 мм), така че в този случай препоръката е да използвате кафеени зърна.
ОБЕМ: Можете да емулгирате между 1/3 литър и до 3 литра кафе наведнъж за 1 минута, в зависимост от използвания съд.
СТАНДАРТНА МЯРКА: 1 или 2 супени лъжици кафе (смляно или на зърна) за 1/2 литър вода. Това количество може да се коригира според вкусовете и навиците за кафе на всеки човек.
ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА: Водата може да се използва при 100ºC, 80ºC или дори да се направи “Cold Brew”. Киселинността, горчивината и ароматът варират във всеки случай.
ПО ИЗБОР: Оставете кафето да почине за 5 минути. Натиснете с буталото и сервирайте.
Безопасни ли са материалите на Vegan Milker® при използване на гореща вода?
Контейнерите и филтрите Vegan Milker® са изработени от най-добрите материали на пазара (с европейски и северноамерикански произход).
След интензивни химически тестове, проведени от Bureau Veritas и TÜV Rheinland в Германия и от Центъра за технологии за пластмаси (AIMPLAS) в Испания, Vegan Milker® е одобрен за използване с вода с температура 100º, без да се стигне до мигриране на химически или токсични съединения към произвежданите храни или напитки.
3 метода за приготвяне на кафе с Vegan Milker
Vegan Milker ни дава възможност да приготвяме кафе, като прилагаме 3 различни методологии:
1. ИНФУЗИЯ:
Vegan Milker перфектно изпълнява основната функция на филтър за чайове и запарки с тази особеност, че можете да приготвяте чай за себе си или за 10 души наведнъж.
Метод:
- Сложете гореща вода с температура 100ºC в каната на Vegan Milker или в друг съд за готвене и поставете филтъра със смляното кафе.
- Оставете го да престои за 5-10 минути и го прецедете с помощта на буталото.
2. ЕМУЛСИЯ:
Възползвайте се от нашата патентована система за емулсия и смелете кафените зърна с помощта на ръчен пасатор, за да постигнете по-интензивен резултат.
МЕТОД:
- Кипнете водата до 100ºC (или поне до 70ºC)*
- Поставете филтъра на Vegan Milker в тенджера или в каната на Vegan Milker.
- Поставете кафените зърна във филтъра.
- Добавете горещата вода, докато се покрият кафените зърна и ги пасирайте с ръчния пасатор за 1 минута.
- Добавете останалата част от горещата вода и пасирайте за още 10 секунди, за да се смеси добре.
- По желание: Оставете кафето да почине за 5 минути.
- Извадете филтъра и пресовайте с буталото.
*Потвърдихме, че екстракцията може да се извърши и по метода “Cold Brew”, т.е. със студена вода. Тя променя киселинността и горчивината на кафето, като осигурява различен аромат.
3 – Caffè Latte – кафе с мляко:
Емулгирането на цели кафеени зърна, смесени с други семена и естествени ароматизатори, ни позволява да извлечем вкусни комбинации от “Caffè Latte”.
Повторете процеса, описан по-горе, но добавете всички видове семена и ароматизатори заедно със зърната кафе: ядки, семена, овесени ядки, овесени ядки, фурми, канела, ванилия,….
Имате го перфектно обяснено в това видео: