Фрешове и смутита

Сок от сърцевината на ананаса

Чаша сок до дървена чиния с две парчета жълт кейк се намира до елегантен Vegan Milker на светла повърхност.

Свикнали сме да ядем най-крехката част на ананаса и да изхвърляме най-твърдата – сърцевината. Това е жалко, защото сърцевината има много свойства (витамини и ензими), които допринасят за почистването и регенерирането на храносмилателната система.

С тази рецепта можете да се възползвате максимално от сърцевината и всички нейни свойства.

СЪСТАВКИ:

  • Сърцевината на 1 ананас (твърдата част в средата на плода)
  • Малко вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Нарежете сърцевината на ананаса на малки кубчета.
  2. Сложете един пръст вода в каната на Vegan Milker и поставете вътре филтъра.
  3. Сложете част от ананаса във филтъра, точно толкова, колкото да го покрие с вода.
  4. Пасирайте добре и след това продължете да добавяте парченца ананас малко по малко.

С една сърцевина от ананас получавате една чаша сок.

Съвети и алтернативи:

Резултатът е по-скоро много гладка ароматна напитка, отколкото сладка, но може да се подслади с мед или друг подсладител, за да стане по-сладка.