Свикнали сме да ядем най-крехката част на ананаса и да изхвърляме най-твърдата – сърцевината. Това е жалко, защото сърцевината има много свойства (витамини и ензими), които допринасят за почистването и регенерирането на храносмилателната система.
С тази рецепта можете да се възползвате максимално от сърцевината и всички нейни свойства.
СЪСТАВКИ:
- Сърцевината на 1 ананас (твърдата част в средата на плода)
- Малко вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете сърцевината на ананаса на малки кубчета.
- Сложете един пръст вода в каната на Vegan Milker и поставете вътре филтъра.
- Сложете част от ананаса във филтъра, точно толкова, колкото да го покрие с вода.
- Пасирайте добре и след това продължете да добавяте парченца ананас малко по малко.
С една сърцевина от ананас получавате една чаша сок.
Съвети и алтернативи:
Резултатът е по-скоро много гладка ароматна напитка, отколкото сладка, но може да се подслади с мед или друг подсладител, за да стане по-сладка.