Skip to content

Пробиотичен сок от нар

Хапването на нар или пиенето на сок от него през зимата е много здравословно. Нарът е известен като плод, богат на минерални соли, вода и витамини (А, В и К и др.). Те имат и много антиоксидантни свойства, като по този начин намаляват действието на свободните радикали. Искате ли да научите повече? Те са богати и на желязо, калций, калий, фосфор, магнезий и малко манган и цинк.

Благодарение на филтъра на Vegan Milker е изключително лесно да си направите собствен плодов сок. Ако изберете сочни плодове (като портокал, грейпфрут, круша или грозде), няма да е необходимо да използвате допълнителна вода. Искате да опитате с по-месести плодове? Може би ябълки, банани, нар или къпини? Тогава е по-добре да добавите малко вода, за да е по-лесно да филтрирате сместа и да получите повече сок!

А сега… какво ще стане, ако използвате ензимна вода (Rejuvelac) вместо обикновена минерална вода? Ще получите сок с пробиотични свойства! Колко страхотно е това?

Това е една от идеите на kitchenculture, която решихме да изпробваме, използвайки прекрасни зимни плодове! Тя е фен на смесването на ензимна вода (наричана още “rejuvelac”) с плодове, чай или дори кафе, като начин за приготвяне на естествени пробиотични напитки. Това е и чудесен начин за пиене на ензимната вода (която всички знаем, че не е много вкусна, изпита сама по себе си, нали?). Лично ние бяхме влюбени в пробиотичната портокалова напитка, която направихме. Да, използването на ензимна вода намали доста вкуса на портокала, но въпреки това вкусът беше невероятен и беше толкова забавен начин да добавим допълнителни протеини + витамини към напитката!

Ето как да си направите един невероятен пробиотичен сок от нар:

СЪСТАВКИ:

 • ½ литър ензимна вода
 • 1 голям нар или 2 по-малки
 • ½ супена лъжица сироп от агаве
 • малко лимонов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 1. Поставете ½ литър ензимна вода в каната на Vegan Milker.
 2. Обелете нара, като се уверите, че сте изхвърлили всички бели части от кората, тъй като те могат да направят сока горчив.
 3. Сложете зрънцата на нара във филтъра и добавете малко лимонов сок и сироп от агаве.
 4. Поставете филтъра в каната и пасирайте, докато всички плодове се смесят напълно. Това трябва да отнеме около една минута.
 5. Извадете филтъра, поставете пасатора в каната и пасирайте отново
 6. Накрая изстискайте последните остатъци от сока с буталото.
 7. Този сок се получава като по-мек гроздов сок – толкова е приятен!
 8. Съхранява се 3-5 дни в хладилника. Не забравяйте да не пиете повече от една чаша на ден!

СЪВЕТИ:

Можете да добавите допълнително лимонов/ портокалов сок, ако сокът е твърде слаб за вас. Няколко фурми или дори джинджифил също биха се отразили чудесно. Просто ги добавете във филтъра и смесете всичко заедно. Всяка комбинация, която ви хрумне, ще свърши работа, наистина!

Вместо нар можете да използвате всякакви други сезонни плодове: портокал, круша, ябълка… или дори летни плодове като праскови или ягоди!

Търсите други начини за използване на ензимна вода? Тя се използва много добре при ферментацията на веган сирена и растително кисело мляко!

Сигурни сме, че някои от вас вече са опитали някои варианти на ензиматичната вода. Ще бъде много хубаво, ако тази статия ви е била полезна и ви е накарала да искате да опитате още повече комбинации. Ще се радваме много, ако ги споделите с нас, за да можем всички да открием чудесата на естествената растителна храна.

Наздраве!


Свързани рецепти

Лешниково мляко - витамини, минерали и ползи

Лешниково мляко – витамини, минерали и ползи

Растителните млека са вкусна алтернатива на млякото, която може да се използва както за кафе, така и за включване в…
Мляко от кашу - как се прави и какви са ползите

Мляко от кашу – как се прави и какви са ползите

Ядковите млека са изключително харесвана алтернатива на млякото в последните години, която се използва за добавка към еспресо или за…
Бадемово мляко - хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемово мляко – хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемовото мляко се радва на голяма популярност в последните години. Вкусно и нискокалорично, то е добра млечна алтернатива за приготвяне…

Нашите продукти

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 0µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 500 µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 300 µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВ КАПАК

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ДЪРВЕНО БУТАЛО

22.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВА КАНА

19.99 лв.
Оценено на 4.67 от 5

Sale!

VeganMilker® MÜLSI

Original price was: 104.99 лв..Current price is: 94.49 лв..
Оценено на 4.95 от 5