Skip to content

Хорчата от тигрови ядки с джинджифил

Предлагаме ви веганска рецепта за приготвяне на мляко от тигрови ядки (земен бадем/чуфа). Това е вкусно растително мляко без лактоза и глутен, пълно с витамини, здравословни мазнини и минерали. Направете го сами с помощта на Vegan Milker само за 5 минути!

СЪСТАВКИ:

  • 1 литър вода за накисване на тигровите ядки
  • 1 литър вода за приготвяне на хорчата
  • 200 грама тигрови ядки (земен бадем / чуфа)
  • 50 грама органична тръстикова захар или 20 мл сироп от агаве
  • щипка пресен джинджифил (по желание)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Преди обработката накиснете тигровите ядки в студена вода за 24 часа. На следващия ден ги извадете от водата.
  2. Напълнете каната на Vegan Milker с 1 литър вода и поставете филтъра.
  3. Добавете предварително накиснатите тигрови ядки, желания подсладител и щипка пресен джинджифил.
  4. Сместа се пасира с ръчен пасатор в продължение на 2-3 минути . Поради голямото количество тигрови ядки, пасаторът може евентуално да се задръсти. Ако това се случи, извадете и поставете отново бавно, като го движите с кратки движения нагоре и надолу.
  5. След като се пасира, оставете да почине за 5 до 20 минути. Така вкусът на напитката ще се засили.
  6. Разбъркайте пулпата с дървена лъжица, за да започнете процеса на прецеждане. Когато пулпата е съвсем суха, натиснете внимателно с помощта на буталото на Vegan Milker, за да изстискате и последните капки.

Температура на водата
Приготвя се нормална или студена вода. Ако няма да я консумирате веднага, съхранявайте я в хладилника, защото в противен случай срокът ѝ на годност изтича само след няколко часа.

Съвети и алтернативи

  • Когато напитката почине , ще видим, че на дъното на съда се появява утайка. Това е безпогрешният признак на натуралната horchata. Просто разклатете добре преди да сервирате.
  • Много интересен вариант за подобряване на процеса на смесване е предварителното смилане на тигровите ядки и приготвянето на horchata от смляна чуфа. Когато приготвяме horchata от смляна чуфа, процесът на смесване е по-прост, защото пулпата е по-лека. За да смелите чуфата, ви е необходима електрическа или добра ръчна мелница.
  • Отпочиването на питието подобрява вкуса му, като на втория или третия ден след приготвянето му той ще има “гурме” вкус на домашна horchata.
  • Целулозата на чуфата е много влакнеста, така че не е препоръчително да се използва за приготвяне на шоколадов крем. Възможно е да я добавите директно към кисело мляко или салати, или като съставка в рецепти за печене.


Свързани рецепти

Бадемово мляко - хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемово мляко – хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемовото мляко се радва на голяма популярност в последните години. Вкусно и нискокалорично, то е добра млечна алтернатива за приготвяне…
Овесено мляко - хранителни ползи и здравословни ефекти

Овесено мляко – хранителни ползи и здравословни ефекти

Една от най-популярните алтернативи на краве мляко в последно време е овесеното мляко. В случаите, когато е необходимо да се…
Ползите от ядковите млека и как да ги включим в диетата си

Ползите от ядковите млека и как да ги включим в диетата си

Ядковите млека са идеалната млечна алтернатива, която е все по-предпочитана както за приготвяне на любимите лате и капучино, така и…

Нашите продукти

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВ КАПАК

Original price was: 9.99 лв..Current price is: 8.99 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ДЪРВЕНО БУТАЛО

Original price was: 22.99 лв..Current price is: 20.69 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪР MÜLSI

Original price was: 79.99 лв..Current price is: 71.91 лв..

Книга “Растително мляко у дома” с над 70 рецепти

Original price was: 29.99 лв..Current price is: 26.99 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® MÜLSI

Original price was: 104.99 лв..Current price is: 89.24 лв..
Оценено на 4.94 от 5