Skip to content

Хорчата от тигрови ядки с джинджифил

Предлагаме ви веганска рецепта за приготвяне на мляко от тигрови ядки (земен бадем/чуфа). Това е вкусно растително мляко без лактоза и глутен, пълно с витамини, здравословни мазнини и минерали. Направете го сами с помощта на Vegan Milker само за 5 минути!

СЪСТАВКИ:

  • 1 литър вода за накисване на тигровите ядки
  • 1 литър вода за приготвяне на хорчата
  • 200 грама тигрови ядки (земен бадем / чуфа)
  • 50 грама органична тръстикова захар или 20 мл сироп от агаве
  • щипка пресен джинджифил (по желание)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Преди обработката накиснете тигровите ядки в студена вода за 24 часа. На следващия ден ги извадете от водата.
  2. Напълнете каната на Vegan Milker с 1 литър вода и поставете филтъра.
  3. Добавете предварително накиснатите тигрови ядки, желания подсладител и щипка пресен джинджифил.
  4. Сместа се пасира с ръчен пасатор в продължение на 2-3 минути . Поради голямото количество тигрови ядки, пасаторът може евентуално да се задръсти. Ако това се случи, извадете и поставете отново бавно, като го движите с кратки движения нагоре и надолу.
  5. След като се пасира, оставете да почине за 5 до 20 минути. Така вкусът на напитката ще се засили.
  6. Разбъркайте пулпата с дървена лъжица, за да започнете процеса на прецеждане. Когато пулпата е съвсем суха, натиснете внимателно с помощта на буталото на Vegan Milker, за да изстискате и последните капки.

Температура на водата
Приготвя се нормална или студена вода. Ако няма да я консумирате веднага, съхранявайте я в хладилника, защото в противен случай срокът ѝ на годност изтича само след няколко часа.

Съвети и алтернативи

  • Когато напитката почине , ще видим, че на дъното на съда се появява утайка. Това е безпогрешният признак на натуралната horchata. Просто разклатете добре преди да сервирате.
  • Много интересен вариант за подобряване на процеса на смесване е предварителното смилане на тигровите ядки и приготвянето на horchata от смляна чуфа. Когато приготвяме horchata от смляна чуфа, процесът на смесване е по-прост, защото пулпата е по-лека. За да смелите чуфата, ви е необходима електрическа или добра ръчна мелница.
  • Отпочиването на питието подобрява вкуса му, като на втория или третия ден след приготвянето му той ще има “гурме” вкус на домашна horchata.
  • Целулозата на чуфата е много влакнеста, така че не е препоръчително да се използва за приготвяне на шоколадов крем. Възможно е да я добавите директно към кисело мляко или салати, или като съставка в рецепти за печене.


Свързани рецепти

Лешниково мляко - витамини, минерали и ползи

Лешниково мляко – витамини, минерали и ползи

Растителните млека са вкусна алтернатива на млякото, която може да се използва както за кафе, така и за включване в…
Мляко от кашу - как се прави и какви са ползите

Мляко от кашу – как се прави и какви са ползите

Ядковите млека са изключително харесвана алтернатива на млякото в последните години, която се използва за добавка към еспресо или за…
Бадемово мляко - хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемово мляко – хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемовото мляко се радва на голяма популярност в последните години. Вкусно и нискокалорично, то е добра млечна алтернатива за приготвяне…

Нашите продукти

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 0µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 500 µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 300 µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВ КАПАК

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ДЪРВЕНО БУТАЛО

22.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВА КАНА

19.99 лв.
Оценено на 4.67 от 5

Sale!

VeganMilker® MÜLSI

Original price was: 104.99 лв..Current price is: 94.49 лв..
Оценено на 4.95 от 5