Skip to content

Традиционна хорчата с ягоди

tigernutstrawberriesmilk scaled

Пролетта и лятото са пълни с плодове. За нас това е вдъхновяващо и обичаме да си играем с различните им вкусове, като ги добавяме към нашите растителни млека.

Тази седмица приготвихме horchata с ягоди.

Съставки:

– 1 литър вода
–220 грама смлени тигрови ядки (Можете да използвате и цели тигрови ядки, но в този случай ще трябва да ги накиснете предварително за 24 часа в един литър вода)
– 50 грама органична захарна трастика или 20 мл сироп от агаве
– 10-12 ягоди
Начин на приготвяне:

  • Сипете 1 литър вода в каната на Vegan Milker и поставете филтъра.
  • Добавете смлените тигрови ядки, желания подсладител и ягодите.
  • Пасирайте сместа с пасатор за 2-3 минути. Поради голямото количество тигрови ядки, пасаторът може да се задръсти. Ако това се случи, го извадете и поставете отново бавно, като го движите с кратки движения нагоре и надолу. Можете също така да добавяте тигровите ядки малко по малко, за да не запушите филтъра.
  • След като се смесят, оставете сместа да почине за 5 до 20 минути.
  • Разбъркайте пулпата с дървена лъжица, за да започнете процеса на прецеждане. Когато пулпата е съвсем суха, натиснете внимателно с помощта на буталото, за да изстискате и последните капки.
  • Дръжте хорчатата в хладилника поне 8 часа, за да се засили ароматът ѝ.

Температура на водата

Приготвя се с вода със стайна температура. Ако няма да я консумирате веднага, съхранявайте напитката в хладилника, защото в противен случай срокът й на годност изтича само след няколко часа.

Съвети и препоръки

Когато напитката почине, ще видите, че на дъното на съда се появява утайка. Това е безпогрешният признак на натуралната хорчата. Просто разклатете или разбъркайте добре, преди да сервирате.

Ккогато смесите напитката с плодове, за да направите “шейк” по-добре е да я изпиете още първия ден, за да запазите витамините на плодовете. Друг вариант е първо да приготвите хорчата, да я оставите за няколко дни и да добавите плодовете по-късно, когато сте готови да я изпиете.

Целулозата на тигровата ядка или на чуфата е много влакнеста, затова не е препоръчително да се използва за приготвяне на шоколадов крем. По-добре е да я добавяте директно към кисело мляко или салати, или като съставка в рецепти за печене.

В нашата книга с рецепти има и интересни рецепти за сладкиши с тигрова ядка (страници 87 и 91).

Насладете се на безгранично готвене!


Свързани рецепти

Мляко от шамфъстък - вкусно и здравословно

Мляко от шамфъстък – вкусно и здравословно

Търсите кремообразно и неустоимо вкусно алтернативно мляко на кравето? Млякото от шам фъстък е идеалния вариант. Ако имате непоносимост към…
Соево мляко - полезно ли е и как да го използваме

Соево мляко – полезно ли е и как да го използваме

Една от популярните растителни алтернативи на краве млякото е соевото. То има високо съдържание на протеини, богато е на някои…
Лешниково мляко - витамини, минерали и ползи

Лешниково мляко – витамини, минерали и ползи

Растителните млека са вкусна алтернатива на млякото, която може да се използва както за кафе, така и за включване в…

Нашите продукти

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 0µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 500 µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 300 µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВ КАПАК

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ДЪРВЕНО БУТАЛО

22.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВА КАНА

19.99 лв.
Оценено на 4.75 от 5

0 VEGAN MILKER MULSI 2

Sale!

VeganMilker® MÜLSI

Original price was: 109.99 лв..Current price is: 98.99 лв..
Оценено на 4.94 от 5