Skip to content

Енергийни барове с бадем и кокос

Искахме да ви покажем една от любимите ни рецепти за използване на остатъците от приготвянето на домашни растителни млека. Тази рецепта е направена от кокосова и бадемова пулпа. Макар и проста, рецепта е отворена за много вариации, тъй като можете да използвате всякакви други различни съставки, които имате под ръка. След като разберете как да ги приготвите (което е супер лесно!), можете да сменяте съставките по ваш вкус!

Не само че можете да рециклирате остатъците от пулпа – приготвянето на тези барчета е и брилянтен начин да хапнете сезонни ядки и плодове, така че да си осигурите супер здравословна закуска, която е и на достъпна цена!

Приготвяйки ги у дома, вие също така сте сигурни, че са подходящи за тези от нас, които страдат от алергии.

Без да се бавим повече, да преминем към рецептата!

Съставки:

  • 40 гр. кокосова каша (приготвена с Vegan Milker)
  • 60 гр. бадемова каша (приготвена с Vegan Milker)
  • 50 гр. слънчогледови семена
  • 100 гр. финни овесени ядки
  • 150 гр. фурми без костилки
  • 100 гр. сушени сини сливи
  • 30 гр. какао на прах

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте заедно бадемовата и кокосовата каша (размразени, ако са били замразени), както и слънчогледовите семки.
  2. С помощта на блендер или пасатор пасирайте сушените сливите и фурмите. Когато стане хомогенна смес, добавете какаото на прах и продължете да пасирате. Ако блендерът не е много мощен, е най-добре да се разбърква бавно, за да не се повреди моторът..
  3. Добавете овесените ядки и разбъркайте отново.
  4. Постелете тава с хартия за печене и сплескайте тестото на слой с дебелина 1,5 см.
  5. Разделете тестото на парчета с помощта на нож. По този начин барчетата ще се пекат по-лесно.
  6. Загрейте фурната до 180ºC. Когато са готови, нарежете ги на вафлички.
  7. Оставете ги да се охладят, преди да ги съхранявате в херметически затворен кутия. Ще се запазят добре в продължение на две седмици!

Съвети и трикове

Ако използвате замразена пулпа, размразете я предварително.

Добре е да използвате кокосова пулпа, за да получите по-хубава текстура.

За да направите безглутенова версия, заменете овесените ядки със семена без глутен. Ако парчетата са твърде големи, нарежете ги предварително, за да се разпределят равномерно между тестото.

Бихте могли да замените някой от плодовете със 100 гр. банан или някакъв вид подсладител.

Приятен апетит!


Свързани рецепти

Бадемово мляко - хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемово мляко – хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемовото мляко се радва на голяма популярност в последните години. Вкусно и нискокалорично, то е добра млечна алтернатива за приготвяне…
Овесено мляко - хранителни ползи и здравословни ефекти

Овесено мляко – хранителни ползи и здравословни ефекти

Една от най-популярните алтернативи на краве мляко в последно време е овесеното мляко. В случаите, когато е необходимо да се…
Ползите от ядковите млека и как да ги включим в диетата си

Ползите от ядковите млека и как да ги включим в диетата си

Ядковите млека са идеалната млечна алтернатива, която е все по-предпочитана както за приготвяне на любимите лате и капучино, така и…

Нашите продукти

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВ КАПАК

Original price was: 9.99 лв..Current price is: 8.99 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ДЪРВЕНО БУТАЛО

Original price was: 22.99 лв..Current price is: 20.69 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪР MÜLSI

Original price was: 79.99 лв..Current price is: 71.91 лв..

Книга “Растително мляко у дома” с над 70 рецепти

Original price was: 29.99 лв..Current price is: 26.99 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® MÜLSI

Original price was: 104.99 лв..Current price is: 89.24 лв..
Оценено на 4.94 от 5