Днес споделяме най-новото си откритие за повторно използване на растителната млечна пулпа: рецептата за пастет от цвекло с орехова каша. Обичаме да приготвяме веган пастети с помощта на растителна млечна каша. Това е прост, суперхранителен и много универсален вариант, който предлага безкрайни вариации.
Как се приготвя пастет от цвекло с орехова пулпа

Основните съставки са варено цвекло, кориандър – най-добре пресен – и орехи.
СЪСТАВКИ:
100 г пулпа от орехи (останала от приготвянето на орехово мляко)
250 г сварено цвекло
1 скилидка счукан чесън
2 супени лъжици лимонов сок
6 супени лъжици зехтин
шепа листа от кориандър (или 1 супена лъжица семена)
1 щипка сол
Време за приготвяне: 5 минути
Поставете всички съставки в съд и ги смесете с помощта на ръчен пасатор или директно в блендера.
Сервирайте пастета, придружен от зеленчукови брускети, начос или препечена филийка.
Можете също така да добавите този пастет като съставка към някоя салата и да се насладите на цвета и вкуса, които той придава.
СЪВЕТИ И АЛТЕРНАТИВИ:
Ако не разполагате с варено цвекло, обелете едно сурово цвекло и го сварете за 10 минути.
Също така може да се заменят пресните листа от кориандър за семена от кориандър, но с билката е по-хубаво. В случай че използвате семена от кориандър, трябва да настоявате повече с блендера, докато семената се смачкат напълно и не пречат при разпределянето на пастета.
Вместо ядковата каша от орехи можете да използвате всякаква друга ядкова каша, най-добре от кашу, макадамия или пекан. Може да се използва и млечна каша от слънчогледови или тиквени семки.
Препоръчваме ви да опитате, защото смятаме, че ще ви хареса. Между другото, кой е любимият ви веган пастет?