Тези, които ни познават отдавна, знаят колко важно е за нас да използваме пълноценно семената, като рециклираме остатъците от пулпата от домашно приготвените растителни млека. Смятаме, че е от съществено значение да консумираме останалата пулпа, тъй като по този начин получаваме всички хранителни вещества от семената, които сме използвали за приготвянето на нашите растителни млека.
Освен че е жест на устойчивост и уважение към ресурсите, които ни предлага нашата любима планета, това е и супер забавно упражнение по творчество. През последните няколко месеца нивото на рецептите за растителни млека и пулпа, направени с Vegan Milker, които се разпространяват в социалните мрежи, е впечатляващо. Има вкусни предложения, които наистина ни допадат.
Днес споделяме рецептата за палачинки от елда с овесена пулпа на Карлос и Самара от @casanomada.veganfood, в която сме влюбени.
Съставки:
160 г брашно от елда (или пшенично брашно) ⠀- 250 мл овесено мляко ⠀
- 100 гр пулпа от приготвянето на овесено мляко ⠀
- 10 гр мая ⠀
- 1 чаена лъжичка ленено семе ⠀
- 1 чаена лъжичка канела ⠀
- 55 гр шоколадови стърготини
Начин на приготвяне:
- Смесете сухите съставки в купа, след което добавете овесената каша и млякото. ⠀
- Разбърквайте добре в продължение на 3 – 4 минути ⠀
- Оставете да престои за около 15 минути
- Намазнете тиган и изсипете малко от сместа с помощта на черпак.
- Загрейте го на среден огън и изчакайте да се появят мехурчета.
- Обърнете и печете още малко⠀
Тези палачинки могат да се съхраняват до 2 дни в хладилника, така че ще послужат за няколко закуски.
Благодарим на @casanomada.veganfood, че сподели с нас тази супер рецепта!
Насладете се!