Енергийните веган бонбони са идеална рецепта за използване на пулпата от домашно приготвени растителни млека. Това е много универсална рецепта, която също така е много лесна за приготвяне.
Те са много подходящи за спортуващи хора. Освен това са оригинален и забавен начин за въвеждане на здравословни хранителни навици в детска и младежка възраст.
Най-разпространеният размер на енергийните топки е този на топче за пин-понг, така че те лесно се носят за похапване по всяко време на деня.
Основна рецепта за енергийни бонбони
Основните съставки за всяка рецепта за енергийни бонбони са:
-Ядки
-Семена
-Какао
-Фъстъчен, бадемов, шам фъстък крем и т.н. (или дори тахан).
По желание можете да добавите и:
-Пулпа, останала от растително мляко
-Настърган кокос
-Зърнени люспи (овес, лимец и др.)
-Сироп
-Сол или подправки, като портокалова кора, канела и др.
Традиционен метод:
Съставките се добавят една по една, като се разбъркват добре при всяко добавяне на нова. Основният ключ към добрия резултат е да се обединят различни текстури в едно и също тесто. Ядковият крем ще ни помогне да свържем по-добре съставките и да му придадем необходимата консистенция, за да го моделираме както ни харесва.

Как да си направим енергийни бонбони от кокосова пулпа
Споделяме с вас рецептата, която ни хареса най-много от всички, които сме опитвали досега. Както вече казахме по-горе, тези съставки могат да бъдат заменени с други, които имате под ръка или които ви харесват повече, без никакъв проблем.
Съставки (за 8-10 бонбона)
60 гр. пулпа от домашно приготвено кокосово мляко
80 гр. натрошени лешници
5 фурми без костилки
2 супени лъжици обезмаслено какао
2 супени лъжици фъстъчено масло или тахан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Време за приготвяне: 10 минути
- Натрошете лешниците и фурмите. Не ги смилайте напълно, за да придадат хрупкава текстура на тестото.
- Смесете натрошените лешници с какаото в купа.
- След това добавете фурмите и кокосовата каша, като разбърквате добре след всяко добавяне.
- Накрая добавете фъстъченото масло и разбъркайте тестото на ръка, като го притискате добре, докато стане лесно за моделиране
- Направете топчетата на ръка и ги съхранявайте в купа в хладилника, за да се запазят по-добре и да се втвърдят малко.
- Издържат поне 10 дни в хладилник.
СЪВЕТИ И АЛТЕРНАТИВИ:
Както казахме в началото, рецептата за енергийни бонбони ни позволява да си играем и с всякакви вкусотии, които имаме вкъщи. Получаването на различни варианти е въпрос на въображение. Най-добре е да опитаме различни текстури и вкусове, които имаме под ръка.
С Vegan Milker целта е да не изхвърляме нищо, така че често използваме тази рецепта като бърз и лесен начин за рециклиране на домашно приготвената растителна пулпа. Тази рецепта работи чудесно и с лешниково мляко, бадемово мляко или пулпа от тигрови ядки.