Събрали сме различни рецепти, някои веган, други вегетариански, трети традиционни, приготвени с бадемово, кокосово, овесено мляко или тяхната каша. Всички тези рецепти са достойни да бъдат включени във всяка коледна трапеза.
По принцип това време на годината се свързва с всякакви кулинарни излишества: месо, риба, сладкиши, алкохол… и смятаме, че е добра идея да ви предложим по-здравословни алтернативи, които да сложите на трапезата си, също толкова вкусни, колкото и всичко останало, и които ще задоволят небцето на цялото семейство.
Днес ще се съсредоточим върху това как да готвим с различни растителни млека и тяхната целулоза.
Най-напред предястията:
Да видим какво можем да направим с основното ястие:
Десерти – любимото на всички:
- Coconut milk with banana
- Vegan rice pudding made with almond milk rice
- Gluten free chocolate beetroot cupcake (by The blue crane)
А за да дадем на тялото си почивка от храната и да му помогнем да възстанови естествения си баланс, няма нищо по-добро от детокс сок сутрин. Искате ли да опитате?
За това да работим заедно, за да бъдем по-учтиви и грижовни към всички същества на планетата!