Skip to content

Ледено кафе с шамфъстък и овесено мляко

Студеното кафе с шамфъстък и овесено мляко е една от любимите ни напитки през горещите летни дни. Добавянето на шам фъстък и овесено мляко в кафето прави студеното кафе супер вкусна и питателна напитка. Споделяме тази рецепта, за да ви поканим да експериментирате с овесено мляко или друго домашно приготвено растително мляко в студеното си кафе.

Подходящо ли е овесеното мляко в студеното кафе?

Домашното студено кафе не се нуждае от горещо мляко, а е по-лесно и по-вкусно, ако използвате мляко със стайна температура. Студеното кафе е много проста рецепта, която работи перфектно с всяко растително мляко, което имаме под ръка.

Млякото от шамфъстък и овес, което предлагаме в тази рецепта, е идеално за лятото. И двете семена съдържат витамини В и Е, които са отлични защитници и регенератори на кожата срещу UVA лъчите.

Със свойствата си да предпазват от UVA лъчите се отличават и слънчогледовите семки, фъстъците и някои ядки като бадемите, лешниците и орехите. Така че имаме различни варианти за приготвяне на студено кафе, като всички те са вкусни.

Винаги препоръчвам да добавите малко овесени ядки към ядковото мляко, за да го направите по-кремообразно.

Рецепта за студено кафе с шамфъстък и овесено мляко

Приготвянето на растително мляко с Vegan Milker е много лесно. Изберете желаната от вас смес от ядки и семена, пасирайте я за минута във Vegan Milker и прецедете с филтъра и буталото. Това е всичко!

Съставки:

50 г. овесени ядки

50 г. шам фъстък

800 мл. вода

2 фурми без костилки

щипка сол

4 кубчета ледено кафе

1 чаена лъжичка ванилия

Начин на приготвяне :

Време за приготвяне: 10 минути

Първо пригответе кафето – поставете го във форма за кубчета лед и я сложете във фризера. Ако не разполагате с форма за кубчета лед, оставете кафето да се охлади и го замразете в пластмасова торбичка, поставена хоризонтално. То може лесно да бъде начупено на парчета, като му се направят няколко удара, увито в кухненска кърпа. Това ще бъде най-лесният начин за приготвяне на ледени кубчета от кафе.

От друга страна, пригответе млякото от овес и шам фъстък. Поставете всички съставки във филтъра на Vegan Milker и ги смесете с пасатора за 1 минута. Оставете сместа да почине за 5 минути и прецедете пулпата с помощта на буталото.

Пригответе чаша с ледените кубчета кафе и добавете млякото от овес и шам фъстък. Готови сте да се насладите на своя момент с кафето!

Алтернативи и съвети

  • Кубчетата ледено кафе могат да се заменят с обикновени кубчета лед и да добавите кафето течно. Също така можете да направите кубчетата лед, като замразите чай или друга запарка, която ви харесва.
  • Смесете добре кафето и млякото със стайна температура. Избягвайте да използвате горещо кафе или мляко, за да не нарушите кремообразната текстура на сместа.
  • Ако нямате шамфъстък, можете да го замените с фъстъци, бадеми или други ядки, които имате под ръка или ви се струват по-достъпни.


Свързани рецепти

Бадемово мляко - хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемово мляко – хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемовото мляко се радва на голяма популярност в последните години. Вкусно и нискокалорично, то е добра млечна алтернатива за приготвяне…
Овесено мляко - хранителни ползи и здравословни ефекти

Овесено мляко – хранителни ползи и здравословни ефекти

Една от най-популярните алтернативи на краве мляко в последно време е овесеното мляко. В случаите, когато е необходимо да се…
Ползите от ядковите млека и как да ги включим в диетата си

Ползите от ядковите млека и как да ги включим в диетата си

Ядковите млека са идеалната млечна алтернатива, която е все по-предпочитана както за приготвяне на любимите лате и капучино, така и…

Нашите продукти

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВ КАПАК

Original price was: 9.99 лв..Current price is: 8.99 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ДЪРВЕНО БУТАЛО

Original price was: 22.99 лв..Current price is: 20.69 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪР MÜLSI

Original price was: 79.99 лв..Current price is: 71.91 лв..

Книга “Растително мляко у дома” с над 70 рецепти

Original price was: 29.99 лв..Current price is: 26.99 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® MÜLSI

Original price was: 104.99 лв..Current price is: 89.24 лв..
Оценено на 4.94 от 5