Растителни млека, Рецепти

Мляко от киноа с куркума и канела

Черна купа с жълта супа или сос, поставена върху бяла чиния. Чинията има ивици червена подправка на прах около купата.

Млякото от киноа е богато на белтъчини, не съдържа лактоза и глутен и е много питателно… но не е много вкусно. Все пак не се притеснявайте, защото с Vegan Milker е много лесно да подобрите билковия вкус на млякото от киноа, като използвате естествени ароматизатори.

Този път решихме да смесим това мляко от диви растения с куркума и канела.

Еврика! Вкусно е и е идеално за есента, за да подобрим имунната си система.

Нека видим как да го направим.

СЪСТАВКИ:

  • 50 г. киноа
  • ½ литър гореща вода (70ºC)
  • 1 супена лъжица куркума
  • 1 супена лъжица канела на прах (или пръчица канела)
  • 1 супена лъжица сироп (по желание)
  • щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сложете ½ литър гореща вода в каната на Vegan Milker.
  2. Поставете киноата и солта във филтъра на Vegan Milker и го поставете в каната.
  3. Пасирайте в продължение на 1 минута и филтрирайте пулпата с помощта на буталото на Vegan Milker.
  4. Ако видите, че киноата не се пасира достатъчно добре, използвайте най-мощната скорост на пасатора.
  5. Изсипете млякото в тенджера и го загрейте за 10 минути на минимална температура.
  6. Докато млякото ври, добавете по една лъжица куркума, канела и подсладителя и разбъркайте добре.

СЪВЕТИ И АЛТЕРНАТИВИ:

Има хора, които приготвят млякото от киноа с варени зърна. В този случай филтрирането е по-трудоемко поради гъстата текстура на сместа. Ето защо препоръчваме да приготвяте млякото с накиснати зърна и да варите млякото след приготвянето му. Този процес спомага за улесняване на процедурата.

За приготвяне на растителни млека с малки зърна препоръчваме да използвате най-мощната скорост на пасатора, тъй като по-малките зърна се изстискват трудно и преминават през остриетата. Препоръчваме също така да използвате само половин литър вода с малки семена, за да намалите съотношението между течността и семената и по този начин да подпомогнете процеса. Възможно е да има ефект на засмукване, но няма опасност. За да приготвите 1 литър растително мляко, добавете двойно количество семена, пасирайте ги с ½ литър вода и накрая добавете последната ½ литър вода и пасирайте за 15 секунди.

Останалата пулпа може да се рециклира. Можете да я използвате като съставка на вегетариански крем или супа. Можете също така да я използвате за приготвяне на енергийни топчета от кокос и киноа.

Вариантите са толкова много!