Предлагаме ви да приготвите класическите Фереро Роше без захар, като използвате сезонни продукти и рециклирате пулпата от лешниковото и кокосовото мляко.
Тази рецепта е един от любимите ни експерименти за рециклиране на остатъците от приготвянето на мляко. Удовлетворени от резултата, ви разказваме всичките й подробности и тайни. Надяваме се, както винаги, тя да ви вдъхнови и да активира кулинарната креативност, която е толкова често срещана, когато в ръцете ни попадне Vegan Milker.
Нека се запознаем със съставките за приготвяне на 12 шоколадови бонбона:

- 40 г кокосова пулпа
- 60 г лешникова пулпа
- 50 г слънчогледови семена
- 100 г сусамови семена за покриване на шоколадовите бонбони
- 15 цели лешници
- 150 г фурми без костилки
- 100 г сини сливи
Подправки:
- 35 гр какао
- 3 капки бренди (по желание)
Приготвяне на бонбоните:
- Смесете на ръка в купа пулпата (кокосова и лешникова) със слънчогледовите семки. Може да се използва замразена пулпа, но в този случай изчакайте да се размрази добре, преди да продължите със смесването.
- От друга страна, с помощта на пасатор или блендер правим тесто, като смиламе фурмите и сините сливи.
- Когато са добре разбити, добавете какаото и разбъркайте още малко.
- След това съединяваме двете смеси и месим на ръка. Важно е да се меси добре, за да се разпределят семената равномерно в тестото. По този начин ще се получи лепкаво, доста твърдо тесто.
- Разстелете тестото върху тава и го поставете във фризера за 2 часа. След това извадете тавичката и направете топчета, като увиете лешник в центъра на топчето. Топчетата не трябва да са прекалено дебели, за да може смесицата от вкусове да е по-интензивна и бонбонът да се консумира на една хапка.
- Накрая оваляйте топчетата в препечените сусамови семена. За да ви е по-лесно, сложете семената в чаша и разклатете топката в нея, докато се покрие добре със семена.
- Съхранявайте в хладилник.
Алтернативи:

Както вече посочихме в съставките, може да се добавят три капки бренди, за да се придаде различен привкус.
Можете също така да замените лешниковата пулпа с бадемова, а сусама в крайното покритие – с парченца фъстъци или лешници.
Съществува и алтернативата сухите съставки да се заменят с други семена по вкус: тиквени семки, сусам, шамфъстък, натрошени фъстъци, натрошени лешници, натрошени орехи… каквото ни харесва най-много, излиза ни по-евтино или ни е под ръка.
Да се насладим!