Skip to content

Веган бонбони Фереро Роше с пулпа от кокос и лешници

Предлагаме ви да приготвите класическите Фереро Роше без захар, като използвате сезонни продукти и рециклирате пулпата от лешниковото и кокосовото мляко.

Тази рецепта е един от любимите ни експерименти за рециклиране на остатъците от приготвянето на мляко. Удовлетворени от резултата, ви разказваме всичките й подробности и тайни. Надяваме се, както винаги, тя да ви вдъхнови и да активира кулинарната креативност, която е толкова често срещана, когато в ръцете ни попадне Vegan Milker.

Нека се запознаем със съставките за приготвяне на 12 шоколадови бонбона:

vegan ferrero chocolate ingredients on a white plate
  • 40 г кокосова пулпа
  • 60 г лешникова пулпа
  • 50 г слънчогледови семена
  • 100 г сусамови семена за покриване на шоколадовите бонбони
  • 15 цели лешници
  • 150 г фурми без костилки
  • 100 г сини сливи

Подправки:

  • 35 гр какао
  • 3 капки бренди (по желание)

Приготвяне на бонбоните:

  1. Смесете на ръка в купа пулпата (кокосова и лешникова) със слънчогледовите семки. Може да се използва замразена пулпа, но в този случай изчакайте да се размрази добре, преди да продължите със смесването.
  2. От друга страна, с помощта на пасатор или блендер правим тесто, като смиламе фурмите и сините сливи.
  3. Когато са добре разбити, добавете какаото и разбъркайте още малко.
  4. След това съединяваме двете смеси и месим на ръка. Важно е да се меси добре, за да се разпределят семената равномерно в тестото. По този начин ще се получи лепкаво, доста твърдо тесто.
  5. Разстелете тестото върху тава и го поставете във фризера за 2 часа. След това извадете тавичката и направете топчета, като увиете лешник в центъра на топчето. Топчетата не трябва да са прекалено дебели, за да може смесицата от вкусове да е по-интензивна и бонбонът да се консумира на една хапка.
  6. Накрая оваляйте топчетата в препечените сусамови семена. За да ви е по-лесно, сложете семената в чаша и разклатете топката в нея, докато се покрие добре със семена.
  7. Съхранявайте в хладилник.

Алтернативи:

ferrero chocolates middle zoom

Както вече посочихме в съставките, може да се добавят три капки бренди, за да се придаде различен привкус.

Можете също така да замените лешниковата пулпа с бадемова, а сусама в крайното покритие – с парченца фъстъци или лешници.

Съществува и алтернативата сухите съставки да се заменят с други семена по вкус: тиквени семки, сусам, шамфъстък, натрошени фъстъци, натрошени лешници, натрошени орехи… каквото ни харесва най-много, излиза ни по-евтино или ни е под ръка.

Да се насладим!


Свързани рецепти

Бадемово мляко - хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемово мляко – хранителни ползи и здравословни ефекти

Бадемовото мляко се радва на голяма популярност в последните години. Вкусно и нискокалорично, то е добра млечна алтернатива за приготвяне…
Овесено мляко - хранителни ползи и здравословни ефекти

Овесено мляко – хранителни ползи и здравословни ефекти

Една от най-популярните алтернативи на краве мляко в последно време е овесеното мляко. В случаите, когато е необходимо да се…
Ползите от ядковите млека и как да ги включим в диетата си

Ползите от ядковите млека и как да ги включим в диетата си

Ядковите млека са идеалната млечна алтернатива, която е все по-предпочитана както за приготвяне на любимите лате и капучино, така и…

Нашите продукти

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВ КАПАК

Original price was: 9.99 лв..Current price is: 8.99 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ДЪРВЕНО БУТАЛО

Original price was: 22.99 лв..Current price is: 20.69 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪР MÜLSI

Original price was: 79.99 лв..Current price is: 71.91 лв..

Книга “Растително мляко у дома” с над 70 рецепти

Original price was: 29.99 лв..Current price is: 26.99 лв..
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® MÜLSI

Original price was: 104.99 лв..Current price is: 89.24 лв..
Оценено на 4.94 от 5