Растителни млека, Рецепти

Веган млечен шейк с фъстъчено мляко, какао и мента

Чаша кафяво смути от Vegan Milker с жълта сламка, заобиколена от фъстъци, какаови зърна, какао на прах и мента.

Има много начини за приготвяне на фъстъчено мляко. Това растително мляко не съдържа глутен и, разбира се, лактоза. То е много вкусно и върви много добре с чай и кафе или като основа за млечни шейкове и смутита. Вкусът му е подобен на този на всяко ядково растително мляко, въпреки че фъстъченото мляко е много по-евтино. Съществуват древни готварски текстове, които потвърждават употребата му както в Испания (Сарагоса), така и в Япония.

Vegan recipe of peanut milk cocoa and mint

Днес сме ви приготвили рецепта за фъстъчено мляко, но сме го направили с привкус „After Eight“, с наситен вкус на шоколад и мента. С помощта на натурални съставки превърнахме фъстъченото мляко в супер освежаващ млечен шейк, който не съдържа глутен и лактоза и е идеален за закуска през горещите летни месеци!

Както виждате, с Vegan Milker е много лесно да си играете с всякакви семена и натурални ароматизатори, за да придадете на нашите растителни млека специален и иновативен привкус. Ето и съставките за рецептата:

  • 150 печени фъстъци (обезсолени или изкиснати във вода)
  • 1 литър вода
  • 4 супени лъжици сироп от мента (ако използвате прясна мента, използвайте малко повече)
  • 30 г. какао на прах (или 20 г. какаово брашно)
  • 4 супени лъжици кафява захар
  • щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сложете един литър вода във филтъра на Vegan Milker.
  2. Сложете останалите съставки във филтъра и го поставете в каната.
  3. Пасирайте за минута с помощта на ръчен пасатор.
  4. Оставете сместа да почине за 10 минути.
  5. Извадете филтъра и изстискайте пулпата с помощта на буталото на Vegan Milker, за да изстискате последните капки мляко.
  6. Пулпата може да се използва повторно, за да се направи страхотен домашен шоколадов крем.

СЪВЕТИ И АЛТЕРНАТИВИ:
За да направите фъстъченото мляко просто, без добавени натурални ароматизатори, следвайте същия процес на приготвяне, като използвате само вода, фъстъци и щипка сол.