Има много начини за приготвяне на фъстъчено мляко. Това растително мляко не съдържа глутен и, разбира се, лактоза. То е много вкусно и върви много добре с чай и кафе или като основа за млечни шейкове и смутита. Вкусът му е подобен на този на всяко ядково растително мляко, въпреки че фъстъченото мляко е много по-евтино. Съществуват древни готварски текстове, които потвърждават употребата му както в Испания (Сарагоса), така и в Япония.
Днес сме ви приготвили рецепта за фъстъчено мляко, но сме го направили с привкус “After Eight”, с наситен вкус на шоколад и мента. С помощта на натурални съставки превърнахме фъстъченото мляко в супер освежаващ млечен шейк, който не съдържа глутен и лактоза и е идеален за закуска през горещите летни месеци!
Както виждате, с Vegan Milker е много лесно да си играете с всякакви семена и натурални ароматизатори, за да придадете на нашите растителни млека специален и иновативен привкус. Ето и съставките за рецептата:
- 150 печени фъстъци (обезсолени или изкиснати във вода)
- 1 литър вода
- 4 супени лъжици сироп от мента (ако използвате прясна мента, използвайте малко повече)
- 30 г. какао на прах (или 20 г. какаово брашно)
- 4 супени лъжици кафява захар
- щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Сложете един литър вода във филтъра на Vegan Milker.
- Сложете останалите съставки във филтъра и го поставете в каната.
- Пасирайте за минута с помощта на ръчен пасатор.
- Оставете сместа да почине за 10 минути.
- Извадете филтъра и изстискайте пулпата с помощта на буталото на Vegan Milker, за да изстискате последните капки мляко.
- Пулпата може да се използва повторно, за да се направи страхотен домашен шоколадов крем.
СЪВЕТИ И АЛТЕРНАТИВИ:
За да направите фъстъченото мляко просто, без добавени натурални ароматизатори, следвайте същия процес на приготвяне, като използвате само вода, фъстъци и щипка сол.