В блога има раздел “Веганско кисело мляко и сирене”. Откакто започнахме нашето приключение с Veganmilker, открихме много чудесни начини за ферментация на семена, за да ги превърнем в кисело мляко и сирене. Една от любимите ми рецепти е кисело мляко от кашу, приготвено с ензимна вода. Позволете ми да ви препоръчам да разгледате рецептата. Толкова е вкусна!
Както видяхте в статията и видеото, можете лесно да приготвите и двете неща с вашия Veganmilker: прекрасно сирене за мазане и напитка от кисело мляко, пълни с ензими, минерали, витамини и много полезни вещества, добавени от ензимната вода.
Ако никога досега не сте чували за “Ласи”, нека ви кажа, че това е просто гъст, сочен млечен шейк, обикновено приготвен от натурално кисело мляко, манго, малко лимон и кардамон. Той се приготвя традиционно в Индия и също така е засищаща и удовлетворяваща напитка.
Тази рецепта е римейк на оригиналната рецепта, но замества натуралното кисело мляко с гореспоменатото кисело мляко от кашу, така че се получава 100% веган ласи.
Съставки:
- 2 зрели мангота
- ½ литър веган кисело мляко с кашу
- Няколко капки лимонов сок (1ml)
- 5 листа от мента (по избор)
- Една супена лъжица подсладител по избор: сироп, кокосова захар и др.
Инструкции:
- Обелете мангото и го почистете от костилките.
- Сложете в буркан веганското кисело мляко, пулпата от манго, ментата, няколко капки лимонов сок и подсладителя.
- Смесете всички съставки заедно и готово!
- Най-добре е да се изпие веднага.
Съвети и трикове:
Ако не разполагате с кашу, можете да използвате бадеми, шам фъстък или орехи. От всяко от тези ядки ще получите гъсто и вкусно веганско кисело мляко. След като приготвите киселото мляко, можете да използвате пулпата, за да приготвите вкусно веганско сирене, което също ще бъде източник на пробиотик.
Също така, ако не можете да намерите манго там, където живеете, не се колебайте да използвате вместо него друг сладък плод, като банани или праскови.
Надявам се всички да се насладят на своето ласи!