Skip to content

Манго ласи с веган кисело мляко от кашу и мента

Смути, гарнирано с листенца мента, поставено до разполовено манго, кашу и малък лайм върху плат на синьо и бяло каре.

В блога има раздел “Веганско кисело мляко и сирене”. Откакто започнахме нашето приключение с Veganmilker, открихме много чудесни начини за ферментация на семена, за да ги превърнем в кисело мляко и сирене. Една от любимите ми рецепти е кисело мляко от кашу, приготвено с ензимна вода. Позволете ми да ви препоръчам да разгледате рецептата. Толкова е вкусна!

Както видяхте в статията и видеото, можете лесно да приготвите и двете неща с вашия Veganmilker: прекрасно сирене за мазане и напитка от кисело мляко, пълни с ензими, минерали, витамини и много полезни вещества, добавени от ензимната вода.

Ако никога досега не сте чували за “Ласи”, нека ви кажа, че това е просто гъст, сочен млечен шейк, обикновено приготвен от натурално кисело мляко, манго, малко лимон и кардамон. Той се приготвя традиционно в Индия и също така е засищаща и удовлетворяваща напитка.

Тази рецепта е римейк на оригиналната рецепта, но замества натуралното кисело мляко с гореспоменатото кисело мляко от кашу, така че се получава 100% веган ласи.

How to make Mango Lassi with Vegan Cashew Yogurt using enzymatic water

Манго ласи с веган кисело мляко от кашу

Съставки:

  • 2 зрели мангота
  • ½ литър веган кисело мляко с кашу
  • Няколко капки лимонов сок (1ml)
  • 5 листа от мента (по избор)
  • Една супена лъжица подсладител по избор: сироп, кокосова захар и др.

Инструкции:

  1. Обелете мангото и го почистете от костилките.
  2. Сложете в буркан веганското кисело мляко, пулпата от манго, ментата, няколко капки лимонов сок и подсладителя.
  3. Смесете всички съставки заедно и готово!
  4. Най-добре е да се изпие веднага.

Съвети и трикове:

Ако не разполагате с кашу, можете да използвате бадеми, шам фъстък или орехи. От всяко от тези ядки ще получите гъсто и вкусно веганско кисело мляко. След като приготвите киселото мляко, можете да използвате пулпата, за да приготвите вкусно веганско сирене, което също ще бъде източник на пробиотик.

Също така, ако не можете да намерите манго там, където живеете, не се колебайте да използвате вместо него друг сладък плод, като банани или праскови.

Надявам се всички да се насладят на своето ласи!


Свързани рецепти

Мляко от шамфъстък - вкусно и здравословно

Мляко от шамфъстък – вкусно и здравословно

Търсите кремообразно и неустоимо вкусно алтернативно мляко на кравето? Млякото от шам фъстък е идеалния вариант. Ако имате непоносимост към…
Соево мляко - полезно ли е и как да го използваме

Соево мляко – полезно ли е и как да го използваме

Една от популярните растителни алтернативи на краве млякото е соевото. То има високо съдържание на протеини, богато е на някои…
Лешниково мляко - витамини, минерали и ползи

Лешниково мляко – витамини, минерали и ползи

Растителните млека са вкусна алтернатива на млякото, която може да се използва както за кафе, така и за включване в…

Нашите продукти

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 0µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 500 µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ФИЛТЪРЕН ДИСК 300 µ

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВ КАПАК

9.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ДЪРВЕНО БУТАЛО

22.99 лв.
Оценено на 5.00 от 5

VeganMilker® ПЛАСТМАСОВА КАНА

19.99 лв.
Оценено на 4.75 от 5

0 VEGAN MILKER MULSI 2

Sale!

VeganMilker® MÜLSI

Original price was: 109.99 лв..Current price is: 98.99 лв..
Оценено на 4.94 от 5