РЕЦЕПТИ: Йогурт и сирене
В този раздел ще намерите рецепти и съвети, за да научите как да приготвяте веган сирене и кисело мляко у дома с вашите домашни растителни млека.
Консистенцията на киселото мляко и сиренето може да се постигне чрез използване на сгъстители и приготвяне на „фалшиви“ веган кисели млека и зеленчукови сирена, които са много вкусни, но нямат свойствата на „ферментирала“ храна.
Ще бъдем много взискателни и ще включим само вегански рецепти за приготвяне на кисели млека и сирена, ФЕРМЕНТИРАЛИ по естествен начин с всички пробиотични свойства, които съдържат.
Във всяка рецепта ще откриете много любопитни неща, свързани със света на ферментацията и домашните растителни млека.

Пудинг с орехово кисело мляко и веганско сирене
На първо място един важен съвет за вас. Трябва да сте внимателни, когато купувате белени орехи, защото понякога плащате добри пари за тях, но когато се приберете у дома и
Кисело мляко и прясно соево сирене
След като експериментирахме с ферментацията на ядки за производство на пробиотични кисели млека и сирена, искахме да преминем към друг етап, този път експериментирайки със соя. Направих тест с предварително
Салата с веганско орехово сирене и цветя
Салатата е ястие, което никога не липсва на нашата трапеза. През лятото имаме толкова много пресни съставки, че тя се превръща в многоцветно ястие, пълно с всякакви витамини и минерали,
Манго ласи с веган кисело мляко от кашу и мента
В блога има раздел “Веганско кисело мляко и сирене”. Откакто започнахме нашето приключение с Veganmilker, открихме много чудесни начини за ферментация на семена, за да ги превърнем в кисело мляко
Пробиотично бадемово кисело мляко и веганско сирене
С Veganmilker може да приготвя не само най-вкусните домашни млека за 5 минути, но и пробиотични кисели млека и сирена. В статията има една наистина полезна рецепта, включваща видео урок,
Как да приготвяте кремообразни веган кисели млека в уред за приготвяне на кисело мляко с помощта на растителни млека
Преди няколко години започнахме да експериментираме как да правим веган кисело мляко с растителни млека и оттогава подобряваме рецептите си чрез проби и грешки. В тази статия ще намерите най-новите
Как да си направим веган пробиотично кисело мляко oт домашно приготвени растителни млека: кокосово, слънчогледово, орехово, соево…
Преди няколко години направихме първото си соево кисело мляко – истинско пробиотично кисело мляко, което беше също толкова питателно, колкото и млечните му аналози. И като казваме “истинско”, това е