Skip to content

1. Подобряваме здравето и начина на живот

Домашните растителни млека запазват всички лечебни и хранителни свойства на използваните съставки. Vegan Milker популяризира поучително химично-хранително проучване, сравняващо домашно приготвени и промишлени растителни млека, което скоро ще бъде публикувано в научни списания и в специализирания блог lechevegetal.com.

2. Спестяваме пари

1 литър домашно приготвено оризово или овесено мляко може да струва около 0,50 лв., соево мляко – 0,70 лв., бадемово мляко – 1,50 лв.  натурално мляко от кедрови ядки – 1,50 лв. 
За сравнение цените на растителните млека в магазина варират между 6-10 лв. за литър. 

3. Защитаваме околната среда

Като избягваме опаковането в картонени или бутилки от PET, както и тяхното използване, изхвърляне и транспортиране, произвеждаме по-малко CO2. От друга страна, потреблението на енергия за 1 минута употреба на пасатор е само 20 W. Откакто създадохме Vegan Milker , е избегнато потреблението на поне 100 милиона пластмасови опаковки.

4. Консумираме отговорно

Vegan Milker ви позволява не само да знаете какво консумирате, но и да го правите отговорно, ако следвате три основни насоки: Купувайте от местни фермери или магазини, които са ангажирани с местното земеделие. Консумирайте продукти от биологично земеделие. Използвайте продукти за справедлива търговия.

Vegan Milker е лесно за използване кухненско приспособление, което ни позволява да приготвяме бързо домашно приготвени растителни млека и активно да допринасяме за философията на нулевия отпадък.

Благодарение на хората, които използват Vegan Milker, за да си приготвят растително мляко у дома, избягваме годишното потребление на над 1 000 000 картонени кутии. И с всеки изминал ден все повече семейства се присъединяват към това. Това е страхотна новина!

Прилагаме и концепцията за НУЛЕВ ОТПАДЪК в процеса. Правим растително мляко и запазваме пулпата (отпадъка), за да приготвяме вкусни, лесни и питателни вегетариански и вегански ястия.

За да се възползваме още повече от инструмента, научихме се също така да правим кисело мляко с растителни млека, веган сирена, хорчата и вкусни плодови сокове.

Всички рецепти можете да намерите на този линк, а също и в книгата “Вашите домашни растителни млека”, която подаряваме (в PDF формат) при закупуването на Vegan Milker.